Formule 1

'Ferrari probeerde rechterhand Verstappen los te weken bij Red Bull'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 14:04

Gianpiero Lambiase zou naar verluidt een aanbieding hebben afgewezen om Hamiltons race-engineer te worden bij Ferrari, dat meldt de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport. Lambiase is werkzaam bij Red Bull Racing als race-engineer van Max Verstappen. Lambiase hielp Verstappen onder andere bij het behalen van drie wereldtitels in de Formule 1.



Sinds de aankondiging van Hamiltons baanbrekende transfer naar Ferrari, is de Italiaanse renstal druk bezig zich voor te bereiden op de komst van de zevenvoudig wereldkampioen. Zodoende klopte het team aan bij Red Bull om Lambiase los te weken. Maar de Britse ingenieur heeft volgens Corriere dello Sport een ‘nee’ verkocht en zal dus geen samenwerking aangaan met Hamilton.

Lambiase heeft naar verluidt zelfs zijn contract hebben verlengd bij Red Bull Racing, dat meldt RacingNews365. Volgens het autosportmedium blijft de rechterhand van Verstappen graag langer bij de regerend constructeurskampioen.

Hoewel Ferrari waarschijnlijk bot vangt bij Lambiase, is de equipe al wel enige tijd bezig zich in alle lagen te versterken. Eerder shopten de Italianen al bij Mercedes. Loic Serra, voormalig Performance Director bij de Zilverpijlen, zal het per 1 oktober het chassisdepartement overzien en Jérôme d'Ambrosio, voormalig hoofd van het jeugdprogramma bij Mercedes, wordt adjunct-teambaas bij Ferrari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS