Formule 1

'Gebroken' Daniel Ricciardo 'niet gelukkig' na VCARB-exit

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner zegt dat Daniel Ricciardo er 'gebroken' en 'niet gelukkig' uitzag voor zijn vertrek bij VCARB werd bevestigd na de Grand Prix van Singapore. Steiner meent dat Ricciardo 'zichzelf deze pijn niet hoeft aan te doen'.



VCARB kondigde aan dat Liam Lawson Ricciardo zal vervangen voor de laatste zes races van het F1-seizoen 2024. Dit besluit markeert waarschijnlijk het einde van Ricciardo's F1-carrière.

Steiner zei in de Red Flags-podcast: "Ik keek naar hem in Singapore na de kwalificatie - hij was op tv voor een interview - en hij was niet gelukkig. Soms is het beter om te vertrekken als je ergens geen plezier in hebt."

Steiner adviseert Ricciardo om 'met pensioen te gaan' naar zijn ranch in West-Australië om na te denken over zijn volgende stap: "Hij heeft veel gedaan, dus hij moet daar trots op zijn en hoeft zich niet gebroken te voelen. Ga verder met je leven, Danny."

Ricciardo sloot zelf een terugkeer naar een reserverol bij Red Bull uit. Hij gaf toe dat hij niet meer kan bijblijven met de nieuwe generatie F1-coureurs: "Ik ben 35 en ik heb de snelheid die ik al jaren heb nog steeds laten zien, maar het is duidelijk dat het moeilijker voor me is geworden om dat elk weekend te laten zien."

"Misschien is dat een beetje een leeftijdskwestie. Ik denk dat het zeker makkelijker voor me was toen ik 25 was in plaats van 35, maar misschien neemt de concurrentie ook gewoon toe", voegde Ricciardo toe.

Hij concludeerde: "Als dit het is, wil ik ervoor zorgen dat ik de sport verlaat met goede herinneringen en dat ik niet in de situatie terechtkomt waar het gewoon een sleur is en ik elke week in Q1 uitval. Dat is natuurlijk niet leuk."

De slappe lach! Daniel Ricciardo en Max Verstappen slopen een sleurhut:



Daniel Ricciardo op bezoek in Nederland: