Formule 1

'Iets is veranderd' bij Max Verstappen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 05:01

Jacques Villeneuve denkt dat er iets is veranderd bij Max Verstappen na een teleurstellende vijfde plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1


In tegenstelling tot zijn vorige vijfde plaats in Hongarije, waar Verstappen boos was op de boordradio, bleef hij nu rustig. Villeneuve: "Max klinkt de laatste races somber. Hij is niet eens strijdlustig in de race en vecht niet hard. Zelfs op de radio horen we hem nauwelijks. Er is iets veranderd."

Ondanks een nieuwe vloer worstelde Verstappen met porpoising in de kwalificatie en een gebrek aan grip in de race. In de slotfase verloor hij zelfs een positie aan titelrivaal Lando Norris.

Verstappens voorsprong in het kampioenschap is geslonken tot 59 punten, met nog 212 punten te verdienen. Toch blijft hij optimistisch: "Ik weet zeker dat we het beter kunnen doen. De strijd is nog niet voorbij. We zullen proberen dat terug te krijgen."

Over het rijderskampioenschap zei hij: "Ik denk dat als we zelf een betere job doen, zij een perfect einde van het jaar nodig hebben. De voorsprong is nog steeds behoorlijk, zou ik zeggen."

McLaren leidt nu het constructeurskampioenschap na het uitvallen van Sergio Pérez in Bakoe, maar in de WK-stand voor coureurs gaat Max Verstappen nog aan de leiding. (Tussenstand WK Formule 1)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS