Formule 1

'Klikspaan' Lando Norris meldde Max Verstappens VSC-overtreding bij stewards

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2024 05:01

Lando Norris lijkt de stewards te hebben geattendeerd op Max Verstappens overtreding van de Virtual Safety Car (VSC) na de finish in Bakoe.

Lando Norris McLaren F1


Verstappens vijfde plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan kwam in gevaar nadat hij werd ‘aangeklaagd’ voor een vermeende VSC-overtreding.

Norris meldde via de radio aan zijn team: "Max haalt iedereen in. Het is nog steeds een VSC, toch? Ik weet niet of het nog uitmaakt, maar het is nog steeds een VSC."

Red Bull-teambaas Christian Horner reageerde: "Ik heb ernaar gekeken. Hij feliciteerde de twee coureurs voor hem, zwaaide naar hen terwijl ze de pitstraat in kwamen, en reed ongelooflijk langzaam. We hebben het eerder gezien met Charles Leclerc in Melbourne. Ik zou verbaasd zijn als er een probleem is."

Verstappen kreeg uiteindelijk geen straf, maar slechts een waarschuwing van de stewards.

De Nederlander kende een moeilijke race waarin hij klaagde over een gebrek aan grip met de Red Bull R20 op zowel de medium als harde Pirelli-banden. Teamgenoot Sergio Pérez streed wel om het podium en zelfs de overwinning voordat hij crashte.

Horner gaf aan dat Red Bull Verstappens problemen zal onderzoeken: "Er zal een grote analyse zijn om te zien wat de verschillen tussen de twee auto's zijn. Hij voelde zich duidelijk niet zo comfortabel als Checo vandaag. We moeten dat begrijpen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS