Formule 1

'Mattia Binotto keert terug in de Formule 1'

Gunther Steiner heeft een update gegeven over een mogelijke terugkeer van voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto. De Zwitser werd eind vorig jaar weggestuurd bij het team van Ferrari en is ondertussen met 'gardening leave'.



Na een seizoen waarin het team ging voor het kampioenschap, viel de titelstrijd als een kaartenhuis uit elkaar. Waar het seizoen in Bahrein begon met een 1-2 finish, werd de rest van het seizoen getergd door strategische missers, betrouwbaarheidsproblemen en organisatorische blunders. Dit kostte Binotto de kop.

Sinds zijn vertrek bij Ferrari hebben we niets meer van hem gehoord, maar Haas-teambaas Steiner komt met een update: "Hij heeft lang bij Ferrari gewerkt, ik denk 28 jaar", zei Steiner in een interview met Mirror Sport. "Het was zijn eerste baan daar en hij was nooit ergens anders, dus het is natuurlijk moeilijk als je hiermee wordt geconfronteerd."

"Maar ik denk dat hij er vanaf is en uitkijkt naar zijn toekomst. Ik weet niet waar hij aan werkt, maar er zullen zeker kansen voor hem zijn. Als je het mij vraagt, ja. Vraag me niet waar, wanneer en waarom! Maar ik denk van wel."