Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters: zege voor Audi-duo Niederhauser en Van der Linde, beste seizoensresultaat voor Indy Dontje: P4!

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2020 21:40

De missie om de titel te verdedigen is in volle gang: nadat ze de dag ervoor als tweede geëindigd waren, reden Patric Niederhauser (28/ CH) en Kelvin van der Linde (24/ ZA, beiden Rutronik Racing) met hun Audi R8 LMS naar hun eerste overwinning van het seizoen in hun tweede ADAC GT Masters-race in Hockenheim. De kampioenen van het voorgaande jaar leiden nu voor het eerst dit jaar het rijderskampioenschap. Nog twee Audi-duo's kwamen over de finish in de erop volgende posities. Max Hofer (21/ A) en Christopher Haase (32/ Kulmbach, beiden Montaplast van Land Motorsport) behaalden de tweede plaats, Rolf Ineichen (42/ CH) en Mirko Bortolotti (30/ I, beide Team WRT) werden derde. “Een megarace en een megaweekend”, zei winnaar Kelvin van der Linde blij. “Hockenheim wordt echt een van mijn favoriete tracks. In de afgelopen drie jaar heb ik hier nu op zondag de overwinning behaald - een keer met mijn broer Sheldon en nu twee keer met Patric. "

ADAC GT Masters Hockenheim 1

Van der Linde met een sterke eerste ronde
De zondagse race in Hockenheim begon turbulent. Polsitter Steijn Schothorst (25/ NL, GRT Grasser Racing Team) verdedigde de leiding in de eerste bochten, maar viel terug naar de vijfde plaats in de startronde. In plaats daarvan was de koploper Kelvin van der Linde, die vanaf de zesde plaats op de grid al derde was in de Parabolica-bocht. Voor de haarspeldbocht accelereerde de Zuid-Afrikaan uit de slipstream en passeerde zijn landgenoot Mirko Bortolotti en Steijn Schothorst en greep de eerste plaats. Audi-coureur Haase - vanaf de vierde plaats op de grid - passeerde beide heren ook en belandde daarmee op de tweede plaats. Daarna kalmeerde het vooraan bij de topposities. Van der Linde pakte een kleine voorsprong op Haase en Bortolotti en droeg uiteindelijk bij de verplichte pitstop de auto over aan partner Patric Niederhauser. De Zwitser controleerde vervolgens de race en vergrootte ondertussen het gat naar achteren tot meer dan vijf seconden. Het tijdverschil aan de finish was uiteindelijk 4,3 seconden. Van der Linde en Niederhauser verzekerden daarmee hun eerste overwinning van het seizoen en namen ook de leiding in het algemeen klassement met 88 punten.

ADAC GT Masters Hockenheim 2
Nr82 Succesvol weekend voor Steijn Schothorst: P5!

Achter hen kwamen Audi-collega's Max Hofer en Christopher Haase op de tweede plaats, terwijl de derde plaats ging naar Rolf Ineichen (42/ CH) en Mirko Bortolotti (30/ I, beide Team WRT). Voor beiden was het 30/ eerste podium van het seizoen, en voor Ineichen was het ook de derde overwinning in het Pirelli Trophy-klassement dit jaar. Met de vierde plaats behaalden Indy Dontje (27/ NL) en Maximilian Götz (34/ Uffenheim, beiden Mann-Filter-Team HTP-Winward) in de Mercedes-AMG GT3 Evo hun beste resultaat van het seizoen tot nu toe. In de tweede helft van de race vocht het duo zich langs polesitters Tim Zimmermann (24/ Langenargen) en Steijn Schothorst (25/ NL, beiden GRT Grasser Racing Team), die het uiteindelijk moesten doen met de vijfde plaats. Voor Zimmermann was het echter voldoende om net als de dag ervoor het Pirelli Junior-klassement te winnen. Robert Renauer (35/ Vierkirchen) en Sven Müller (28/ Bingen am Rhein, beiden Precote Herberth Motorsport) eindigden als zesde met hun Porsche 911 GT3 R, de Mercedes-AMG-coureurs Philip Ellis (27/ GB) en Raffaele Marciello (25/ beiden Knaus-Team HTP-Winward) werden zevende voor de Lamborghini-fabrieksrijders Franck Perera (36/ V) en Albert Costa Balboa (30/ E, beide GRT Grasser Racing Team). De top 10 werd gecompleteerd met als negende Maro Engel (35/ Monte Carlo) en Luca Stolz (25/ Brachbach, beide Toksport WRT) in een andere Mercedes-AMG evenals Kim-Luis Schramm (23/ Meuspath) en Christopher Mies (31/ Heiligenhaus) in de tweede Audi R8 LMS van Montaplast by Land Motorsport.