Formule 1

Abiteboul: "Red Bull heeft veel opties voordat het Renault zal bellen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2020 10:40

NÜRBURG - Renault-teambaas Cyril Abiteboul is van mening dat Red Bull vele opties heeft die het verkiest vóór de hereniging met zijn voormalige energieleverancier. De succesvolle relatie tussen Red Bull en Renault eindigde in een langdurige woordentwist tussen Abiteboul en Christian Horner van Red Bull over het tempo en de betrouwbaarheid van de Franse motorfabrikant in 2018.

Cyril Abiteboul Renault F1


Nadat Honda had aangekondigd dat het eind 2021 met de Formule 1 zal stoppen, is het team weer op de markt voor een partner. Hoewel Abiteboul ervoor openstaat Red Bull te helpen, is hij ervan overtuigd dat het team zal proberen een ander plan proberen te realiseren alvorens hem te benaderen voor een deal.

"Ik kan me niet voorstellen dat ze geen plan A of plan B hebben en ik denk dat we vrij ver in de pikorde zitten voordat ze ons weer bellen", zei Abiteboul.

Op dit moment zijn er geen gesprekken geweest tussen de twee partijen. "Ik kan bevestigen dat Red Bull geen contact met mij heeft opgenomen met betrekking tot de levering van motoren."

Mocht Red Bull falen in zijn zoektocht naar een nieuwe motorpartner, dan moet de motorfabrikant die het kleinste aantal teams voorziet van een motor een krachtbron aanbieden, zo staat in de voorschriften.

Aangezien Renault van volgend jaar alleen zijn eigen fabrieksteam voorziet van een motor is het mogelijk dat Red Bull een deal afdwingt bij de fabrikant. Abiteboul zegt dat hij daartoe bereid is. "Als je aan de sport deelneemt, moet je de regels accepteren", zei de Renault-baas. "Het maakt deel uit van het sportreglement.

"We kennen ook de details. Zoals iedereen kan controleren in het sportreglement, is er nog heel wat tijd voordat we er zijn." Het sportreglement van de FIA bepaalt dat een motorfabrikant tegen eind mei volgend jaar moet verklaren aan welke teams hij een motor zal leveren voor 2022.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS