Formule 1

Abiteboul wil salaris F1-coureurs in budgetplafond! Wat dan met de lange termijncontracten van Max Verstappen en Charles Leclerc?

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 mei 2020 04:50 • Print artikel

Het budgetplafond van de Formule 1 voor 2021 bedraagt 145 miljoen dollar en op dit moment overwegen de teambazen een verdere reductie van het budget. In 2022 moet deze 140 miljoen gaan bedragen, om dan in 2023 verder te dalen naar 135 miljoen dollar. Daar zijn niet alle kosten van een F1-team in opgenomen. Inmiddels stelt Renault-manager Cyril Abiteboul voor om ook de salarissen van de coureurs in het budgetplafond op te nemen. Op dit moment vallen de motoren en marketing niet onder het budget, net zoals de salarissen van de top drie medewerkers en de coureurs. De Fransman wil graag dat de salarissen van de coureurs ook onder het budgetplafond gaan vallen. Hier spelen wel juridische zaken, als ze dat willen aanpassen. Immers Max Verstappen en Charles Leclerc hebben lange termijncontracten getekend, waarbij de teams hun salarissen niet zomaar kunnen korten.

Cyril_Abiteboul_Renault_F1


“Het is onderdeel van het debat, een deel van wat op tafel ligt”, zegt Abiteboul tegen Sky Sports. “Een aanvullende complexiteit is het juridische gedeelte. We moeten er zeker van zijn dat het legaal is, voor wat betreft de mogelijkheid dat het af te dwingen is. En ook de extra complexiteit die je hebt met sommige coureurs, die al een lange termijncontract hebben. Dus wat dat betreft de felicitaties aan Max! We moeten ook niet een individuele uitzondering hebben. In een bestaande situatie, zoals bij de huidige contracten van Max met Red Bull of Charles zijn contract met Ferrari, moet je het proces alleen blokkeren als het juridisch juist is. We denken dat het brengen van een stuk rationaliteit in het salaris van de coureurs redelijk is, als er zoveel mensen ontslagen worden vanwege het budgetplafond.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS