Formule 1

Acht Formule 1-races in acht weken: "Teams vrezen voor te weinig reserve onderdelen"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2020 15:04 • Print artikel

De Formule 1 zal begin juli gaan starten met acht F1-races in acht weken tijd. Nog nooit werden er zo veel races in zo'n korte tijd afgewerkt. Na twee races in Oostenrijk zijn achtereenvolgens Hongarije, twee keer Silverstone, Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza aan de beurt. Aangezien de fabrieken vanwege het coronavirus lang dicht zijn gebleven, denken sommige teams te weinig reserve onderdelen op voorraad te hebben.

Max Verstappen


In 2018 was er al eens een triple header met drie races achter elkaar, maar dat was op drie verschillende locaties. Racefans heeft van verschillende teams gehoord dat ze wel eens in de problemen kunnen komen als er te veel incidenten op de baan plaatsvinden. Na de afgelasting van de race in Australië waren veel F1-fabrieken voor meer dan twee maanden gesloten.

Het probleem wordt ook veroorzaakt door de opening met twee races op de Red Bull Ring. Het circuit in Spielberg staat bekend om de zogenaamde 'sausage kerbs'. Daar liepen auto's in het verleden regelmatig schade op. De andere mogelijkheid op problemen zijn de twee sprintraces die Liberty Media als kwalificatie wil introduceren. Dat verhoogt de kans op aanrijdingen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS