Formule 1

Adrian Newey onthult redenen achter overstap naar Aston Martin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 september 2024 19:11

Adrian Newey heeft gereageerd op zijn aanstaande overstap naar Aston Martin. De topontwerper heeft een langetermijncontract getekend bij het ambitieuze Formule 1-team.

Adrian Newey Aston Martin F1


Na bijna twee decennia bij Red Bull koos Newey voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat vanaf 1 maart 2025 aan de slag als 'Managing Technical Partner' bij Aston Martin.

Volgens de BBC waren er meerdere redenen voor Newey's keuze. "Ik ben enorm geïnspireerd en onder de indruk van de passie en toewijding die Lawrence in alles stopt waar hij bij betrokken is", zei Newey. Hij noemde de nieuwe fabriek, windtunnel en partnerschappen met Honda en Aramco als belangrijke factoren.

Teameigenaar Lawrence Stroll is verheugd met de komst van Newey: "Dit is groot nieuws. Adrian is de beste in de wereld in wat hij doet - hij is op de top van zijn kunnen. Zodra Adrian beschikbaar werd, wisten we dat we het moesten laten gebeuren."

Stroll benadrukte Neweys competitieve instelling: "Adrian is een racer en een van de meest competitieve mensen die ik ooit heb ontmoet. Toen hij zag wat we in Silverstone hebben gebouwd, begreep hij snel wat we proberen te bereiken. We menen het serieus - en hij ook."

"Adrian deelt onze honger en ambitie, hij gelooft in dit project en hij zal ons helpen het volgende hoofdstuk in het Formule 1-verhaal van Aston Martin Aramco te schrijven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS