Formule 1

Adrian Newey velt 'wankel' oordeel over Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2024 19:20

Vertrekkend Red Bull-man Adrian Newey heeft geweigerd om Max Verstappen en Lando Norris de schuld te geven van hun botsing tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Newey beweerde dat het incident gewoon 'een van die incidenten was waarbij iedereen een beetje zenuwachtig werd'.


Adrian Newey Red Bull Racing F1

De mening is verdeeld onder F1-waarnemers, waarbij McLaren-teambaas Andrea Stella beweerde dat het incident het gevolg was van het falen van de FIA om Verstappen 'naar behoren' te straffen voor een reeks botsingen met Lewis Hamilton in 2021, waardoor de Red Bull-coureur werd aangemoedigd om te racen met een dergelijke compromisloze agressie.



Hij vertelde Sky F1: "Ik kan me voorstellen dat Max en Lando waarschijnlijk een praatje hebben gemaakt en het hebben opgelost. Het zijn allebei geweldige jongens, ze zullen het onderling hebben opgelost. Het was één van die situaties waarin iedereen een beetje verdeeld raakte, maar het is helemaal niet de bedoeling om schuldigen aan te wijzen. Het is gewoon een van die dingen. Het zijn allebei geweldige coureurs en ze redden zich wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS