Formule 1

Alex Albon vestigt hoop op updates in tweede helft van het seizoen

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2024 13:05

Alex Albon hoopt na de zomerbreak vaker om de punten te kunnen strijden. In de eerste seizoenshelft sprokkelde de Williams-coureur slechts vier punten. Bij de laatste race in Spa-Francorchamps moest de Thaise Brit genoegen nemen met P12, al was het verschil met de rijders voor hem niet groot. Albon hoopt vanaf Zandvoort een stapje te kunnen zetten.

Alex Albon


"We hebben dit seizoen nog niet veel upgrades gehad en we staan een beetje op achterstand", zegt Albon op de website van de F1. "In de fabriek wordt hard gewerkt en we hebben nu even een break, maar de tijd zal het leren. Als we een goede eerste upgrade op de auto kunnen zetten, dan kunnen we vaker meedoen in de strijd om de punten. Maar voor nu was P12 het hoogst haalbare."

De eerste seizoenshelft omschrijft Albon als teleurstellend. "Vanaf de start staan we op achterstand. We waren laat met onze auto en daar betalen we de prijs voor. We werken hard en ik denk dat er in de toekomst betere tijden aankomen. We weten op welke vlakken we ons moeten verbeteren. In deze break focussen we op de ontwikkeling. Niet alleen voor de rest van dit jaar, maar zeker ook voor volgend jaar."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS