Formule 1

Alex Albon mist zelfvertrouwen: "Mijn starts zijn nog niet geweldig geweest"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2020 17:45 • Print artikel

Alex Albon weet zich steeds nadrukkelijker te laten zien als teamgenoot van Max Verstappen. Mercedes is een klasse apart, maar Red Bull is overduidelijk het tweede team op de grid. Toch weet de Britse Thai nog niet om steevast naar minimaal de vierde plaats te rijden. In de kwalificatie in Mugello lukte dat wel, op 4 tienden van de nummer drie Verstappen.

Alex Albon


Albon kon in Q3 van de kwalificatie slechts één run afmaken door de spin van Esteban Ocon. "Mijn eerste run was oké, maar er was zeker marge om sneller te gaan. Ik mag op P4 beginnen, dus daar kan ik alleen maar blij mee zijn", aldus de Red Bull-coureur voor de camera van Sky Sports F1.

Startend vanaf P4 lonkt wellicht een eerste F1-podium voor Albon. In Brazilië 2019 en tijdens de openingsrace van dit jaar in Oostenrijk had hij goede papieren op een podium, maar in beide races zorgde een tik van Lewis Hamilton voor een tranendal. "Een podium zou heel gaaf zijn natuurlijk, maar makkelijk wordt dat niet. Het is een lange weg naar de eerste bocht en mijn starts zijn nog niet geweldig geweest."

Albon gaat ervoor om P4 vast te houden en dan de deur dicht te houden. "Het is in Mugello niet makkelijk om in te halen. Met de bandenslijtage lijkt het wel mee te vallen en de laatste bocht vind ik geweldig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS