Formule 1

Alex Albon reageert op Lewis Hamilton: "Nooit te laten om te vechten voor gelijkheid van rassen"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2020 19:10 • Print artikel

Lewis Hamilton haalde maandag op Instagram hard uit naar de Formule 1-wereld die zich angstvallig stil hield over de dood van George Floyd en discussie nadien over racisme. Volgens de zesvoudig wereldkampioen, de eerste donkere wereldkampioen in de F1, wordt de sport gedomineerd door blanke coureurs. De Brit vindt dat het tijd is om er hard tegen op te treden en vindt nu gehoor bij de andere coureur op de grid met een andere etnische achtergrond Alex Albon.

Max Verstappen Alex Albon


De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull reageert op Instagram. "Ik heb lang getwijfeld of ik iets moest zeggen na de dood van George Floyd, omdat ik mezelf niet in de positie voelde om erover te praten. Ik ben in een bevoorrechte positie opgegroeid, ver verwijderd van iedere vorm van racisme. Of het nu op school was, in mijn buurt of tijdens het racen. Ik heb nooit racisme meegemaakt en daarom weet ik ook niet zo goed hoe ik moet reageren."

"Maar ineens realiseerde ik me dat dat een deel van het probleem is. Zwijgen is niet goed genoeg. Iedereen mag weten hoe ik opgegroeid ben. Maar het is nooit te laat om misstanden aan de kaak te stellen. Dit gaat om gerechtigheid en vechten voor gelijkheid van rassen. Voor wat er gebeurd is met George Floyd is onvergeeflijk. Het is onze plicht om dit aan te grijpen om de wereld te verbeteren."

"Hoe kunnen we dan helpen?", vraagt de 24-jarige coureur zich af. "Een manier is om erover te praten en mensen bewust te maken van het probleem. We kunnen doneren, maar belangrijker is dat we geen enkele vorm van racisme tolereren. Of dat nu in jouw gezin is, op school, bij vrienden of op het werk. Jullie weten dat ik niet de meeste actieve coureur op social media ben. Ik kijk er nauwelijks naar, maar wat ik wel gezien heb, is dat dit onderwerp groepen uit elkaar drijft. Let's keep the love, people."

Dit bericht bekijken op Instagram

https://blacklivesmatters.carrd.co/#

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) opMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS