Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Alfa Romeo Racing Orlen viert 110 jaar Alfa Romeo in stijl met introductie van Giulia GTA

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2020 14:04 • Print artikel

Het team van Alfa Romeo Racing Orlen viert deze week 110 jaar Alfa Romeo, een grote mijlpaal! Geboren in Milaan op 24 juni 1910 als Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, kortweg ALFA, en na de Eerste Wereldoorlog zijn huidige naam te hebben gekregen onder de eigendom van Nicola Romeo, is Alfa Romeo op unieke wijze verbonden met enkele van de meest prestigieuze pagina's uit de geschiedenis van Formule 1. De Alfetta 158 en 159 waren de dominante krachten in de eerste twee seizoenen van het wereldkampioenschap, ze wonnen de openingsrace van het wereldkampioenschap dat inmiddels een lange geschiedenis kent. En ze stuwden Nino Farina en Juan Manuel Fangio naar de wereldtitel in 1950 en 1951. Deze sportieve ziel leeft voort in het huidige Alfa Romeo Racing Orlen Formula One-team, dat onder het logo van de Biscione strijdt in 's werelds meest prestigieuze raceserie.

Alfa Romeo F1 historie

Speciaal feestprogramma
Om deze speciale gelegenheid te vieren, opent Alfa Romeo de deuren van zijn historische museum in Arese, Italië, en nodigt fans en autosportliefhebbers van over de hele wereld uit om een unieke tentoonstelling van autofabricage en autosportgeschiedenis te zien, zowel persoonlijk als online. Een speciaal feestprogramma zal worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van Alfa Romeo en het programma wordt opgeluisterd door de twee huidige F1-coureurs die in de bijna heilige voetsporen treden van Farina en Fangio: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.

Alfa Romeo Giulia GTA af Facebook

Debuut Giulia GTA
Op deze dag zal ook de nieuwe limited edition Giulia GTA debuteren, ontworpen voor het 110-jarig jubileum van Alfa Romeo. De nieuwe Giulia GTA, gebaseerd op de Giulia Quadrifoglio, is uitgerust met een krachtiger versie van de 2.9 V-6 bi-turbomotor met 540 pk en is voorzien van een speciale carrosseriekit, ontworpen en geproduceerd door Sauber Engineering. Door het veelvuldig gebruik van ultralichte materialen profiteert het van een gewichtsvermindering van 100 kg, waardoor een ongeëvenaarde gewicht/ vermogensverhouding van 2,82 kg/ pk wordt bereikt.

Ongelofelijke historie
Frédéric Vasseur, teambaas Alfa Romeo Racing Orlen en CEO Sauber Motorsport AG: “Het is een grote eer om deel uit te maken van het ongelooflijke verhaal van Alfa Romeo. Dit is een merk dat onuitwisbare momenten in de autosport heeft geschreven en we zijn er trots op dat we het nieuwste hoofdstuk in deze prestigieuze geschiedenis schrijven, onder andere getypeerd door het werk van Sauber Engineering aan de nieuwe Giulia GTA. Namens iedereen bij Alfa Romeo Racing Orlen, feliciteer ik het team met deze belangrijke mijlpaal, in de hoop dat het de volgende 110 jaar net zo succesvol kan zijn als in de achterliggende periode, die we zojuist hebben voltooid."

Alfa Romeo F1 Italian livery

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS