Formule 1

Algemeen directeur circuit Zandvoort noemt Nederlandse GP na 2025 geen zekerheid

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 juni 2023 16:45

Robert van Overdijk, de algemeen directeur van het circuit van Zandvoort, noemt een Nederlandse Grand Prix na 2025 geen zekerheid. Dat vertelde hij tijdens een georganiseerde media-bijeenkomst waar onder andere RaceXpress aanwezig was.

Robert van Overdijk Zandvoort

Tijdens de bijeenkomst sneed Overdijk verschillende belangrijke thema’s aan rondom de Dutch Grand Prix, die over een kleine twee maanden op de planning staat. Hij noemt het dan ook geen zekerheid om dat de GP op het circuit van Zandvoort ook na 2025 op de kalender staat: “We hebben nog tot en met 2025 op de Formule 1-kalender. Tot dan kunnen we ieder jaar een race organiseren. Het is duidelijk dat de FOM minder races wil gaan organiseren in Europa.”

“Er gaan geluiden op dat ze willen gaan werken met een roulatiesysteem, als dat gaat gebeuren weten we nu in ieder geval niet hoe dat er uit komt te zien”, zo stelt hij. Van Overdijk gaat ervan uit dat de gesprekken tussen Zandvoort en de FOM over een periode na 2025, dit jaar nog van start kunnen gaan.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS