Formule 1

Alle tien Formule 1-teams adopteren F1 Academy-coureurs en liveries voor het seizoen 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juli 2023 18:01

Formula 1 en F1 Academy hebben aangekondigd dat vanaf het seizoen 2024 alle tien F1-teams één coureur en hun livery op één auto zullen hebben, die strijden in de volledig vrouwelijke racerserie. De F1 Academy beschikt over vijf teams - ART Grand Prix, Campos Racing, MP Motorsport, PREMA Racing en Rodin Carlin, die elk drie auto's en drie coureurs hebben, wat een totaal maakt van vijftien auto's en vijftien coureurs. Vanaf 2024 zullen tien van deze coureurs worden genomineerd door F1-teams en elk team zal hun livery op één auto hebben. De details over de geselecteerde coureurs en liveries die op een later tijdstip door de F1-teams worden bevestigd. De resterende vijf coureurs in de serie zullen worden ondersteund door andere partners, en aankondigingen hierover zullen te zijner tijd worden gedaan. De definitieve line-up van de coureurs voor 2024 voor elk team wordt ook op een later tijdstip bekendgemaakt.

Susie_Wolff_2014_DTM_Hockenheimring

Susie Wolff, Managing Director van F1 Academy


"Allereerst wil ik de Formule 1-teams bedanken voor hun steun en visie terwijl we samen aan deze reis beginnen", zegt Susie Wolff, Managing Director van F1 Academy. “Dit mijlpaalmoment toont niet alleen de grote steun voor de F1 Academy vanuit de hele F1-gemeenschap, maar zal een hele generatie jonge meisjes inspireren om de kansen zowel op als naast het circuit in de autosport te realiseren. Nu we ons aansluiten bij de F1-kalender voor volgend jaar en F1 Academy Discover Your Drive-evenementen organiseren in de aanloop naar onze races, ben ik ervan overtuigd dat we op de lange termijn een positieve impact zullen hebben op onze sport."



Stefano Domenicali, President en CEO van Formula 1, voegde toe: “We hebben de F1 Academy opgericht om echte en blijvende verandering teweeg te brengen en om ervoor te zorgen dat jong vrouwelijk talent het juiste systeem heeft om hun dromen te volgen en te verwezenlijken. Vandaag is een heel belangrijk moment, omdat het de impact van het project laat zien en de steun die het krijgt van de hele F1-gemeenschap. Susie, de teams en alle betrokkenen werken onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat we van kracht naar kracht gaan en blijven voldoen aan de belangrijke doelstelling die we samen hebben gesteld. In 2024 zal de F1 Academy deel uitmaken van onze racekalender, waardoor de bekendheid en het profiel van de serie wereldwijd wordt vergroot en de F1-liveries op de grid iets heel speciaals zullen zijn." Alle tien Formule 1-teams krijgen F1 Academy-coureurs en liveries voor het seizoen 2024.

Stefano_Domenicali_F1

Stefano Domenicali, President en CEO van Formula 1






Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS