Formule 1

Andy Cowell vervangt vanaf 1 oktober Martin Whitmarsh als de nieuwe CEO bij Aston Martin

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2024 10:27

De voormalige Mercedes-man Andy Cowell zal vanaf 1 oktober Martin Whitmarsh vervangen als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) bij Aston Martin. “Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het opwindende project van Lawrence en kan niet wachten om samen te werken met de getalenteerde groep mensen die zijn samengebracht”, waren de eerste woorden van Cowell na de aankondiging. “De F1 is altijd mijn competitieve passie geweest. Ik kom bij Aston Martin Aramco in een spannende tijd, met de aanstaande voltooiing van de AMR Technology Campus en onze overstap in 2026 naar een honderd procent werkend team met onze strategische partners Honda en Aramco.”

Andy Cowell F1 Aston MartinAndy Cowell: "Ik kom bij Aston Martin Aramco in een spannende tijd, met de aanstaande voltooiing van de AMR Technology Campus en onze overstap in 2026 naar een honderd procent werkend team met onze strategische partners Honda en Aramco.”

"Fundamenteel in deze groeifase"
Ook Lawrence Stroll verwelkomde zijn nieuwe aanwinst met enthousiasme, maar bedankte Martin Whitmarsh ook voor het door hem verrichtte werk in de afgelopen jaren: “Ik wil Martin bedanken, die fundamenteel was in onze fase van de groei van het bedrijf. De afgelopen drie jaar heeft hij het team ontwikkeld en ons geholpen een aantal belangrijke mijlpalen te bereiken, waaronder het bevorderen van onze relatie met Honda en het bouwen van onze ultramoderne AMR Technology Campus in Silverstone.”

"Mijn volledige steun"
“Ik ben verheugd Andy op een cruciaal moment in ons team te mogen verwelkomen. Samen met onze samenwerking met Honda, de inzet van onze partner Aramco en het leiderschap van Andy, zijn we op weg om een wereldtitelteam te worden. Andy heeft mijn volledige steun en zal alle middelen tot zijn beschikking hebben om te winnen.", aldus Lawrence Stroll, die zijn team duidelijk aan het klaarstomen is voor 2026, om dat jaar voorin mee te strijden en om de F1-wereldtitel te veroveren. Andy Cowell was de voormalig directeur van Mercedes HPP en de createur van de PU106A V6, de eerste hybride krachtbron waarmee Mercedes van 2014 tot 2021 de Formule 1 wist te domineren.

Aston Martin actie Circuit Silverstone



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS