Formule 1

Apple gaat een enorm F1-filmproject lanceren met in de hoofdrol Brad Pitt

Uitgegeven door Peter Vader • 7 januari 2022 05:01

Insiders uit de filmindustrie hebben Apple getipt de race te hebben gewonnen om een film met een Formule 1-thema te produceren met Brad Pitt in de hoofdrol, na een furieuze biedingsoorlog tussen grote filmstudio's en streamingdiensten. Deadline meldt dat Apple Original Films nu in exclusieve onderhandelingen is om een deal te sluiten voor de geplande en nog titelloze Hollywood-kaskrakerfilm. Het is duidelijk dat Brad Pitt een ervaren racester zal spelen die terugkeert op het circuit na met pensioen te zijn gegaan, om een jonge coureur te begeleiden, terwijl hij zijn eigen laatste kans op glorie op het circuit grijpt.

Brad Pitt

Rivaliteit
De rivalen in de strijd voor dit project waren naar verluidt Amazon, Disney en Netflix, samen met MGM, Paramount, Sony en Universal. Apple heeft al een filmpakket voor Pitt binnengehaald om samen met zijn Ocean's Eleven en Burn After Reading co-star George Clooney te spelen in een aankomende thriller, geschreven door Jon Watts - vooral bekend van zijn recente producties van de Spider-Man- franchise. De legendarische Top Gun-producent Jerry Bruckheimer leidt het F1-project, met ook Top Gun: Maverick- regisseur Joseph Kosinski en scenarioschrijver Ehren Kruger aan boord. Bruckheimers laatste film met autoracen was Days of Thunder , de NASCAR-kaskraker met Tom Cruise in 1990.

Enorme autosportfan
Brad Pitt is een enorme autosportfan en maakte eerder deel uit van een project met Kosinski voor een op Carroll Shelby gebaseerde film getiteld Go Like Hell , die - na jarenlang niet het vereiste budget te hebben opgehaald - uiteindelijk veranderde in de 2019 Matt Damon en Christian Bale Ford v Ferrari- film die meer dan $ 225 miljoen opbracht, aldus een bericht van Motorsport.com

"De sport dichtbij en dierbaar houdt"
Pitt vertelde ook Mark Neale's MotoGP-film uit 2015 Hitting The Apex - hij zei dat hij "de sport dichtbij en dierbaar houdt" - en was de erestarter van de 24 uur van Le Mans 2016. Het budget voor de nieuwe productie wordt geschat op tussen de 130 en 140 miljoen dollar. Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton is al in verband gebracht met een rol in de film, nadat hij eerder speelde in de Cars- animatiefranchise en een van de vele sterrennamen was die een cameo hadden in Zoolander 2.

Een kans voor Lewis
In een interview met ESPN in 2019 beweerde Hamilton dat hij "een kans had" om te verschijnen in Top Gun: Maverick, dat in mei veel te laat zal uitkomen, en onthulde ook dat hij auditie had gedaan voor een rol in een Hollywood-film. Hij zei: "Ik weet niet of ik ooit goed zal worden in films, maar ik zal het proberen." Hamilton heeft een lage waardering van zijn publiek gekregen na de controversiële F1-finale van 2021 in Abu Dhabi, waarin hij zijn kans op een record brekende achtste titel in de laatste ronde verloor. Hij verscheen alleen in het openbaar voor het in ontvangst nemen van zijn ridderorde in Windsor Castle en verscheen korte tijd op de Brackley-basis van Mercedes voor het afscheidsfeest van Valtteri Bottas. Verder bleef het ijzingwekkend stil rondom de zevenvoudig F1-wereldkampioen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS