Formule 1

Aston Martin mikt op Max Verstappen voor 2026

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 05:03

Aston Martin lijkt zijn ambities verder op te schroeven in de Formule 1. Na het aantrekken van topontwerper Adrian Newey zou het team nu ook Max Verstappen willen binnenhalen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Volgens het Italiaanse autosportmagazine Autosprint zijn er al gesprekken gaande tussen Verstappen en Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin. Het doel zou zijn om de drievoudig wereldkampioen F1 in 2026 aan boord te halen, wanneer de nieuwe regelgeving ingaat.

Autosprint, dat eerder de overstap van Newey naar Aston Martin correct voorspelde, meldt dat Lance Stroll mogelijk naar het WEC-programma van Aston Martin verhuist om ruimte te maken voor Verstappen. De combinatie van Neweys ontwerpen en Honda-motoren zou een aantrekkelijk vooruitzicht kunnen zijn voor de Nederlander.

Verstappen ontkent dat het vertrek van Newey invloed heeft op de huidige prestaties van Red Bull: "Normaal gesproken niet. Het is gewoon zo dat sinds werd aangekondigd dat hij wegging, het moeilijker is geweest", aldus Verstappen.

De toekomst van Verstappen blijft onderwerp van speculatie, ondanks zijn contract bij Red Bull tot 2028. Over zijn relatie met Newey zegt hij: "We hebben een goede relatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS