Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin Racing mikt op GTE Pro en Am overwinningen met Vantage GTE in 24H Le Mans

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2020 14:06 • Print artikel

De 24 uur van Le Mans staat weer voor de deur. Komend weekend wordt zaterdag 19 en zondag 20 september het wereldberoemde endurance evenement achter gesloten deuren verreden. Aston Martin Racing gaat ook deelnemen aan deze 88ste editie van de legendarische 24 uur van Le Mans en streeft naar de overwinning in de GT-divisie met de Vantage en wil het World Endurance Championship 2019/2020 in Le Mans veiligstellen. Voor het eerst op het Circuit de la Sarthe, zal er in beide GT-klassen geracet worden met de huidige turbo-charged 4-liter V8 Vantage GTE, met drie fabrieks inschrijvingen en één auto van een klantenteam. Aston Martin heeft zijn zinnen gezet op zijn eerste Le Mans winst.

Aston_Martin_GTE_Pro_2020_Harry_Tincknell_Alex Lynn_Maxime Martin

Vastbesloten om een goede show te geven
Dit jaar, voor de derde keer in zijn geschiedenis, is de 24 Uur van Le Mans verplaatst van het traditionele half juni-weekend naar een datum van eind september. En helaas, voor de eerste keer, zal het beroemde evenement worden uitgevoerd achter gesloten deuren, representatief voor een Frankrijk dat zich inspant om de verspreiding van de COVID-19 pandemie onder controle te houden. Maar hoewel er geen fans zullen zijn op de tribunes tegenover 's werelds drukste pitlane, is Aston Martin Racing vastbesloten om een goede show te geven voor de miljoenen die van over de hele wereld de wedstrijd op de televisie zullen volgen en hopen op een herhaling van de triomf van 2017 van het rijderstrio Darren Turner, Jonny Adam en Daniel Serra.

"Gedeisd houden en concentreren"
De GTE Pro-polesitters van vorig jaar en de huidige leiders in het FIA World Championship (WEC) bij de GTE-rijders - Nicki Thiim (DEN) en Marco Sørensen (DEN) – vormen het leidende fabrieksteam met hun Nr95 'Deen Train'. Zij krijgen in Le Mans gezelschap van de ervaren Richard Westbrook (GB). Alleen Thiim stond al eerder op de bovenste trede van het podium in Le Mans, toen Aston Martin in 2014 voor het laatst de GTE-Am-klasse won. Maar voor hem en voor Sørensen is de overwinning in 2020 des te belangrijker omdat het hen ook de wereldtitel kan bezorgen, afhankelijk van het lot van hun naaste rivalen. "Ik hoop dat we kunnen winnen dit jaar, het voelt alsof het nu onze tijd is om hiervoor te vechten", zei Thiim. "Gewoon om zo competitief te zijn is een geweldig gevoel, na de frustraties die we zijn tegengekomen op Le Mans in de afgelopen jaren. We moeten ook de juiste mentaliteit houden richting het wereldkampioenschap. Er staan veel punten op het spel en voor ons is het belangrijkste doel om Porsche voor te blijven, dus zullen we er alles aan doen om ze voor blijven in de race." Sørensen vult aan: "Le Mans wordt dit jaar één van de belangrijkste wedstrijden in mijn carrière. We gaan hard racen en proberen te winnen, maar we gaan ook veel nadenken over het kampioenschap. We moeten ons gedeisd houden en ons concentreren."

Uitdagende teamgenoten
Hun teamgenoten Alex Lynn (GB) en Maxime Martin (BEL), die in de Nr97 Vantage GTE vergezeld worden door de Britse coureur Harry Tincknell, behoren tot degenen die de Denen kunnen uitdagen voor de titel. Maar om dat te doen moeten ze een sterke finish in Le Mans 2020 realiseren met hun Nr95 auto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS