Formule 1

Aston Martin gaat £ 260 miljoen ophalen om de financiŽle positie te versterken: "Ons herstructureringsplan voeren we uit ondanks ..."

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2020 08:03 • Print artikel

De in onrustig vaarwater terechtgekomen fabrikant van luxeauto's roept investeerders op om nieuwe aandelen te kopen. Dit is noodzakelijk als gevolg van dalende verkopen vanwege de pandemie van het coronavirus. Aston Martin gaat ongeveer £ 260 miljoen ophalen door middel van nieuwe aandelen en vergroot zijn schuldenlast, om zijn financiŽn te versterken. Een woordvoerder zei dat het gaat om een aandelenuitgifte ter waarde van ongeveer 20 procent van zijn bestaande aandelenkapitaal, om zodoende ongeveer £ 190 miljoen op te halen, terwijl de rest komt in de vorm van leningen tegen een hoge rente. De Engelse autoproducent, beroemd om de productie van de auto van James Bond, heeft in hetzelfde bericht van minutehack.com ook onthuld dat het £ 20 miljoen heeft veiliggesteld van het CBILS, een fonds van de Britse regering om bedrijven op de rails te houden ondanks hun stagnatie vanwege het coronavirus.

Aston Martin E-Sports F1 livery

Reorganisatie
Deze geldinjectie is de laatste stap van Lawrence Stroll, de nieuwe mede-eigenaar van Aston Martin (en miljardair), in zijn poging het bedrijf te reorganiseren. Lawrence Stroll, die ook eigenaar is van het Racing Point Formula One-team, heeft een nieuwe CEO aangesteld en een nieuwe financieel directeur benoemd, tijdens zijn stevige reorganisatie van het managementteam. Een woordvoerder van de autofabrikant meldde dat de uitbraak van het coronavirus de verkoop in het huidige kwartaal ďzoals verwachtĒ beÔnvloedt, met een daling van de consumentenverkopen zowel als een teruglopende afname door de dealerorganisatie. Desalniettemin is meer dan 90 procent van het dealernetwerk nog geopend ondanks de shutdowns vanwege het virus.

Kosten- en investeringsbeheersing
Lawrence Stroll zei verder: ďWe hebben doortastend gehandeld en verregaande maatregelen genomen om de kostenefficiŽntie van het bedrijf te verbeteren, in lijn met de verminderde productie van de sportwagens. We zijn gefocust op kosten- en investeringsbeheersing in overeenstemming met het herstel van de winstgevendheid. We hebben met deze extra financiering onze verdere stappen aangekondigd om de financiŽle flexibiliteit te verbeteren en om ons bedrijfsplan uit te voeren, ondanks dat we in een periode van voortdurende onzekerheid leven." Eerder deze maand juni zei Aston Martin dat het van plan is om 500 banen te schrappen als onderdeel van een groot herstructureringsprogramma. Het Formule 1-team van Racing Point, dat volgend jaar wordt omgedoopt in Aston Martin, is nog steeds volkomen gescheiden van de organisatorische ontwikkelingen bij de autofabrikant en volgt zijn eigen pad omhoog in de koningsklasse van de autosport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS