Formule 1

Autocoureur Niels Koolen gaat Rinus Veekay achterna voor IndyCar-avontuur in Amerika

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 december 2023 19:00

Het Nederlandse autosporttalent Niels Koolen maakt volgend jaar zijn debuut in de Indy NXT-klasse bij HDM Motorsport, het Amerikaanse equivalent van de Formule 2. De 22-jarige coureur reed vorig jaar voor Van Amersfoort Racing in het Formula Regional European Championship by Alpine en maakt nu de overstap naar de andere kant van de oceaan.

niels Koolen
Niels Koolen (R) met vriend Joey van Splunteren

“Vorig jaar heb ik veel geoefend en getest op verschillende circuits met verschillende auto’s”, zegt Koolen in een persbericht van het team. “Het starten in de INDY NXT-serie in maart zal een opwindende ervaring zijn, omdat racen in de Verenigde Staten anders zal zijn dan racen in Europa, waar we geen ovalbanen hebben. Het hele HMD Motorsports-programma is zeer deskundig en ervaren, en het team heeft veel coureurs, dus we kunnen veel gegevens vergelijken, wat me zal helpen op onbekende circuits. Ik ben alle mensen die mij steunen dankbaar.”

Koolen kan rekenen op goede ondersteuning. Het team van HDM werd de afgelopen twee seizoenen kampioen in de opstapklasse richting de IndyCar, waar de Nederlandse Rinus Veekay rijdt. De voormalig Van Amersfoort Racing-coureur maakt zijn debuut in de straten van St. Petersburg, maar zal zijn intensieve testprogramma buiten het seizoen voortzetten op 15-16 januari in Sebring.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS