DTM

BMW beschuldigt Audi de toekomst van de DTM in gevaar te brengen: "Er zijn altijd hindernissen, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 11 mei 2020 17:53 • Print artikel

BMW heeft de Duitse autofabrikant Audi ervan beschuldigd de toekomst van de Duitse toerwagenserie DTM in gevaar te brengen. De levensvatbaarheid van de categorie hangt aan een zijden draadje nadat Audi besloot na 2020 te stoppen, waardoor BMW de enige deelnemer zou blijven. Klaus Fröhlich, een BMW-bestuurslid, vertelde de krant Suddeutsche Zeitung dat Audi een herenakkoord heeft verbroken. "We waren beslist met onze collega's overeengekomen wat de volgende stappen in de richting van een toekomstbestendige geëlektrificeerde DTM zouden moeten zijn. Daar houden ze zich nu niet aan", zei hij. "Ik ben verbaasd dat Audi, na zoveel werk erin te hebben gestoken, dit in gevaar brengt."

Nurburgring Audi BMW strijd DTM

BMW moet nadenken
Fröhlich gaf vorige week toe dat Audi's beslissing ook betekent dat BMW moet nadenken over zijn eigen toekomst in de DTM. "De korte termijn situatie stelt mij, BMW en alle teams voor bijzondere uitdagingen", zei hij. 'Vooral in deze corona-tijden hadden we liever een aanpak gehad in de geest van onze gemeenschappelijke samenleving”

Er zijn altijd hindernissen
DTM-baas Gerhard Berger zei dat de miljoenen fans van DTM hem het vertrouwen geven dat er een oplossing kan worden gevonden. "Ik heb nooit een onderscheid gemaakt tussen een moeilijke of een gemakkelijke tijd, in de loop van mijn sport- en zakenleven", vertelde hij persbureau DPA, toen hem werd gevraagd naar de crisis. "Er zijn altijd hindernissen, dat is nou eenmaal onderdeel van het leven", voegde Gerhard Berger eraan toe. "Hoe groot de huidige hindernis zal zijn, gaan we nu samen met onze partners helder maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS