Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

BMW heeft een krap schema voor nieuwe LMDh-auto: "Je hebt een projectplan dat zegt..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2021 09:00

BMW is druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe LMDh-auto, die in 2023 moet gaan debuteren op de circuits. De roll-out van het prototype is gepland voor halverwege 2022. BMW M Motorsport-directeur Mike Krack geeft toe dat dit weinig ruimte voor fouten laat in de ontwikkeling van de bolide.

BMW

“Je hebt een projectplan dat zegt wanneer je de motor klaar wilt hebben met de roll-out, het testen in Europa en het testen in Amerika, omdat de eerste race in Daytona is”, aldus Krack tegen Sportscar365. “Je telt vanaf daar terug. Er is een homologatie periode die we moesten veranderen, maar het proces van het ontwerp van het gehele chassis loopt op schema. Het is een gemeenschappelijk plan dat we met Dallara hebben. Er is veel werk gedaan met de CFD. Windtunneltesten zijn begonnen. Vanuit dat oogpunt zitten we op schema, maar we hebben geen grote marges, omdat het echt krap is. Als we een probleem hebben, dan lopen we snel tegen tijdproblemen aan.”

“Ik denk dat het iets is dat we niet kunnen voorspelen, zoals leveringen en het functioneren van de afzonderlijke onderdelen. We zeggen niet dat het een groot risico is, omdat anderen het eerder hebben. Porsche heeft de roll-out van haar auto al dit jaar, dus gaan ze veel problemen oplossen. Maar als er een kleine vertraging in de levering van de versnellingsbak of hybride systeem is, dan raakt dat iedereen en ons, met het krappe tijdschema, nog meer.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS