Formule 1

BREAKING: Sprint shootout uitgesteld door zorgen over de banden, extra vrije training ingelast

LOSAIL - De FIA maakt zich grote zorgen om de banden tijdens de Grand Prix van Qatar. De FIA zegt dat Pirelli de banden die door de Formule 1-teams tijdens de eerste vrije training zijn onderzocht veelal niet aan de veiligheidseisen voldoen. De banden die ongeveer twintig ronden zijn gebruikt vertonen een scheiding in de zijwand tussen de toplaag en de koorden van het karkas, blijkt uit publicaties van de FIA. De FIA neemt de beslissing om de sprint shootout uit te stellen en een korte extra training voor de shoot-out in te lassen. Er bestaat een kans dat de FIA besluit dat de coureur tijdens de Grand Prix minimaal drie pitstops moeten maken. Bekijk via deze link het volledig AANGEPASTE TIJDSCHEMA.



De hoge 'piramide'-kerbs op het Losail International Circuit zorgen voor veel problemen en zware slijtage aan de banden. Daarnaast worden de tracklimits in de twaalfde en dertiende bocht door de FIA herzien en wordt er om 15.00 uur Nederlandse tijd een extra tien minuten durende testsessie ingelast om te kijken of de problemen aanhouden. De sprint shootout wordt met twintig minuten verlaat naar 15.20 uur Nederlandse tijd.

De FIA zegt dat als de problemen aanhouden de coureurs zondag, tijdens de Grand Prix, minimaal drie pitstops moeten maken.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!