Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Beitske Visser loopt titel en half miljoen mis: “We hadden wat technische problemen en het was..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 12 augustus 2019 20:33 • Print artikel

Beitske Visser eindigde zondag tijdens de laatste race van de Formule W Series op Brands Hatch als derde. De Nederlandse had tijdens de vrije trainingen technische problemen. Daardoor verloor Visser kostbare kilometers. Na de kwalificatie moest ze als vijfde starten. De Friezin kon tijdens de race haar grote concurrente van het kampioenschap Jamie Chadwick wel inhalen. Alleen het was niet genoeg om haar van de eerste positie te stoten. Derde tijdens de race en tweede in het kampioenschap was voor Beitske het maximaal haalbare.

Beitske Visser

“Ik denk dat ik het maximale er uit heb gehaald”, vertelde Beitske Visser na afloop van de race aan de NOS. “We hadden wat technische problemen dit weekeinde en het was ook een nieuwe baan voor mij. Dus tijdens de kwalificatie moest ik ook nog de baan leren kennen. Tijdens de race ging het al veel beter en hadden we ook meer snelheid. Ik kon Jamie nog inhalen, maar meer zat er niet in. Tijdens de start sloeg de auto bijna af, maar ik bleef cool en kon gewoon door. Mijn concurrenten kenden de baan wel heel goed. Het voelde wel heel goed dat ik Jamie op haar thuisbaan kon inhalen."

"Hopelijk hebben we volgend jaar iets meer geluk en ja wie weet. We hebben een goed seizoen gehad. Over het algemeen zaten we er goed bij. En verder ik ga nu nog een paar races rijden voor BMW. En dan zullen we wel zien. Ik zou graag DTM of Formule E willen rijden, maar nog een jaar W Series is ook prima. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS