Formule 1

Bernie Ecclestone gaat van kwaad tot erger: "Het is niet mijn fout dat ik blank ben"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 09:03 • Print artikel

Bernie Ecclestone heeft de kritiek van Lewis Hamilton over zijn racistische uitspraken niet goed verwerkt. De voormalig eigenaar van de Formule 1 zei vorige week in een interview dat zwarte mensen vaker racistisch zijn dan blanke mensen. De Mercedes-coureur omschreef die uitspraak als onwetend en ongeschoold. Na de kritiek van Hamilton gaat zijn 89-jarige landgenoot in de Mail on Sunday zelfs nog een stapje verder. "Het is niet mijn fout dat ik blank ben."

Bernie Ecclestone


De zesvoudig wereldkampioen stond de laatste weken op tegen de ongelijkheid in de Formule 1 en de uitspraken van Ecclestone zijn hem dan ook een doorn in het oog. Ook de huidige eigenaren van de Formule 1 distantieerden zich van hun voorganger.

Ecclestone zegt nu dat hij geen racist is. "Hamilton moet ook niet zeggen dat hij de enige zwarte coureur in de Formule 1 is. Willy T. Ribbs heeft in 1986 voor het team van Brabham getest. Het is momenteel in de mode om over ongelijkheid te praten. Ik ben helemaal niet tegen zwarte mensen. Het tegenovergestelde is waar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS