Formule 1

Beschuldiging remtest Lewis Hamilton beantwoord door oude vijand Fernando Alonso

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 november 2023 06:48

ABU DHABI - Fernando Alonso heeft na de race brutaal gereageerd op de beschuldigingen van Lewis Hamilton over een remtest van de Spanjaard tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Hamilton vond dat zijn jarenlange sparringpartner opzettelijk lang remde voor de haarspeldbocht van bocht 5 op het Yas Marina-circuit toen de Mercedes-coureur halverwege de race uit de pitstraat kwam. Dat leidde tot een FIA-onderzoek wegens onvoorzichtig rijgedrag, waarna de FIA besloot om geen verdere actie te ondernemen.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Hamilton geloofde dat Alonso langzamer ging rijden voor de bocht, waardoor hij onnatuurlijk van richting veranderde. “We reden vlak voor de bocht op 400 meter, 300 meter, we reden 280 kilometer per uur en die gast remde ineens drastisch af."

Alonso was het niet eens met zijn voormalige McLaren-teamgenoot en erkende de spelletjes die hij speelde om het voordeel van DRS te krijgen op het lange rechte stuk na de haarspeldbocht. Alonso had een soortgelijk moment meer dan tien jaar geleden in Montreal en verwees naar dat moment ter verklaring van waarom hij ervoor koos om langzamer te rijden. Hij grapte dat hij op beide momenten 'won' van zijn voormalige collega.

Gevraagd naar zijn reactie op de beschuldigingen van Hamilton dat hij de Brit een braketest had gegeven in bocht 5, zei Alonso met een glimlach: "Nee. Lewis is heel slim, begrijpt de sport echt heel goed en heeft veel ervaring, maar ik heb nog meer ervaring."

Toen hem werd gevraagd of hij verbaasd was over de klachten van Hamilton over de teamradio, antwoordde Alonso: "Ja en nee. We deden hetzelfde in Canada in 2012. Elf jaar na die episode probeerden we gewoon DRS te geven aan de andere man die remde voor bocht 5. Maar ja, in beide gevallen won ik, dus het is oké."

Alonso kwam als zevende over de finish, terwijl Hamilton negende werd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS