Formule 1

Cadillac laat zich niet uit het veld slaan door lauwe reacties uit de F1-wereld

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2023 15:35

De aankondiging om naar de Formule 1 te komen van Andretti Global en Cadillac/General Motors werd lauw ontvangen in de Formule 1-wereld. De inzet van de autofabrikant is ook onduidelijk, nadat werd aangekondigd het partnerschap met een bestaande motorenleverancier gaat samenwerken. Toch laat Cadillac zich niet uit het veld slaan door de lauwe reactie, zo vertelt de vice-president van het bedrijf, Rory Harvey.

Andretti GM Cadillac


"We zouden onze intentie om een Expressie van Interesse in te dienen, niet hebben aangekondigd als we niet dachten dat het een voorstel was dat aan de vereisten voldeed en ons de mogelijkheid biedt om te slagen", aldus Harvey tegenover het Engelse Autosport. “Vanuit dat oogpunt is er nog een lange weg te gaan in dit proces. De details zijn nog niet precies bekend. We moeten onze Expressie of Interesse indienen en dan zien hoe het proces verloopt."

Het formele proces om nieuwe F1-teams toe te laten moet door de FIA nog opgestart worden. De reacties vanuit de F1-wereld waren echter lauw over de aankondiging van Andretti Global en Cadillac. Met name het feit dat het partnerschap een motor wil afnemen bij een bestaande partij, roept vragen op over de daadwerkelijke betrokkenheid van de Amerikaanse autofabrikant. Toch is men bij Cadillac blij met een toekomstig intrede in de koningsklasse.

"Ik weet dat de Andretti-organisatie super enthousiast is", vervolgt Harvey. "We zullen ons uiterste best doen ten aanzien van de voorwaarden van onze Expressie of Interesse en in staat zijn om te laten zien waar wij denken dat we de Formule 1 iets kunnen brengen." De vice-president voegt daar aan toe dat het een behoorlijke toewijding van Cadillac is om zich voor een stap naar de Formule 1 in te zetten. "Het partnerschap [met Andretti] dat we vorige week bespraken, is wat ons de mogelijkheid zal geven om te presteren”, vertelt de Amerikaan over de samenwerking met Andretti Global. "We geloven dat we een mix van vaardigheden in de organisaties hebben om een pakket samen te stellen dat ervoor zorgt dat we competitief zullen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS