Formule 1

Cadillac van Renger van der Zande is weer tip top voor 24 uur van Le Mans: "Chassis was nog goed, rondom nieuwe onderdelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2023 11:02

Cadillac heeft een test afgelegd met haar Cadillac V-Series.R. Op het Algarve International Circuit reden de beide auto’s van Chip Ganassi Racing als voorbereiding op de race in Le Mans. In de blauwe bolide die in het FIA World Endurance Championship naar een topvijf reed, testte Earl Bamber, Alex Lynn en Richard Westbrook. De auto waarmee Renger van der Zande een megaklapper had in Eau Rouge op Spa-Francorchamps leek afgeschreven, maar het chassis bleek de klap te hebben doorstaan. "Het chassis bleek nog goed te zijn, wel is alles eromheen voorzien van nieuwe onderdelen", liet Van der Zande weten aan RaceXpress. De Nederlander kwam samen met Sebastien Bourdais en Scott Dixon in actie.

Renger van der Zande


"Deze paar dagen zijn cruciaal geweest in onze voorbereiding op Le Mans", vertelt Earl Bamber. "Ik heb het gevoel dat we enkele goede stappen voorwaarts hebben gemaakt. Het was onze eerste echte test als een Europees WEC-team en het was geweldig om terug te komen op een circuit waar we al geracet hebben en te weten op welke gebieden we ons konden concentreren en waaraan we konden werken."

"Ik denk dat we nu heel goed voorbereid zijn op Le Mans dat snel dichterbij komt. Het is fantastisch om te zien hoezeer Cadillac Racing en Chip Ganassi Racing zich inspannen. Het is echt een sterk team geworden en ik kijk uit naar de 24 uur." In totaal nemen er drie Cadillacs LMDh deel aan de race op het Circuit de la Srathe. De derde auto wordt door Action Express Racing ingezet.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS