Formule 1

Carlos Sainz: �Monza is altijd uniek, het is beslist het meest uitdagende Ferrari-weekend van het jaar "

Carlos Sainz behoorde donderdag in Monza tot de meest gevraagde coureurs, aangezien de Spanjaard bij een laatste Italiaanse Grand Prix als hoofdrolspeler werd verwacht met Scuderia Ferrari HP. De poleman van 2023 sprak over de unieke emoties die alleen op dit circuit kunnen worden ervaren: "Voor ons Ferrari-coureurs is dit zeker het meest uitdagende weekend van het jaar, maar je kunt het niet laten je te laten meeslepen door de passie en steun die onze supporters ons altijd verzekeren als we hier komen racen. Maandag rusten we uit, voorlopig genieten we ervan."


Carlos Sainz: "Monza is altijd uniek, het is beslist het meest uitdagende Ferrari-weekend van het jaar"




Herinneringen
Voordat de Italiaanse Grand Prix in Monza op vrijdag begint met de eerste vrije trainingen, werd Sainz gevraagd welk moment hij zich het meest herinnert van zijn avontuur met Ferrari tot nu toe: "Zeker mijn eerste test, midden in de winter op Fiorano. Mijn vader was er ook om te kijken en ik kan niet vergeten dat hij tranen in zijn ogen had toen ik met de rode auto de pitbox verliet."

Perspectieven
Maar toen keerde de focus terug naar het heden: "Het zal belangrijk zijn om vrijdag op het circuit te kijken hoe de upgrades die we hebben meegenomen zich zullen gedragen. Als alles gaat zoals we hopen, zouden we een goede stap voorwaarts moeten kunnen zetten en over meer wapens moeten beschikken om onze tegenstanders uit te dagen voor de overwinning." Ook het nieuwe asfalt en de aangepaste kerbs zullen worden getest: "Zeker zijn dit factoren die ook moeten worden geverifieerd, maar waar we het meest in geïnteresseerd zijn, is het testen van de auto met de updates."





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!