Formule 1

Carlos Sainz 'kan niet weg' naar Red Bull met F1 2025 move die 'logisch is' onthuld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2024 07:04

Carlos Sainz zou de kans moeten grijpen om bij Mercedes te komen voor 2025, waarbij een directe ruil met Lewis Hamilton 'logischer' is dan om de teamgenoot van Max Verstappen te worden bij Red Bull.

Carlos Sainz F1 Ferrari


Dat is de mening van Nelson Piquet Jr, die ervan overtuigd is dat Mercedes vroeg of laat terugkeert aan de top.

Ondanks dat hij in de winter te horen kreeg dat hij eind 2024 door Ferrari wordt ontslagen om plaats te maken voor Hamilton, beleefde Sainz dit jaar zijn beste seizoensstart ooit en behaalde hij vorige maand tijdens de Grand Prix van Australië zijn derde overwinning uit zijn carrière.

Ondanks het feit dat hij in verband wordt gebracht met een overstap naar Sauber voor 2025 in afwachting van Audi's langverwachte deelname in 2026, is Sainz naar voren gekomen als een potentiële kandidaat voor vacatures bij zowel Mercedes als Red Bull, waar Sergio Perez aan het einde van dit jaar uit zijn contract loopt en de toekomst van regerend drievoudig wereldkampioen Max Verstappen onzeker blijft.

Meerdere berichten uit Italië eerder deze maand gaven aan dat Sainz op het punt stond om een deal te sluiten met Mercedes, met suggesties dat de Spanjaard een deadline van deze maand had om het aanbod van Audi te accepteren.

In zijn bijdrage aan de podcast Pelas Pistas heeft Piquet Jr Sainz afgeraden om teamgenoot van Verstappen te worden bij Red Bull, omdat een overstap naar Mercedes logischer zou zijn.

"Iedereen denkt zo, er is iemand anders, iemand die denkt: 'Oké, ik zit liever in een auto als Red Bull en word tweede dan dat ik in een Audi of een Alpine rijd'.”

"McLaren heeft geen opening voor Sainz dus dat is geen optie. Mercedes is een heel grote fabrikant. Het heeft een van de grootste teams, het heeft waarschijnlijk de grootste structuur."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS