Formule 1

Carlos Sainz scoort historische pole in Monza: "Beste gevoel dat je kunt hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 september 2023 15:35

Carlos Sainz heeft in het Italiaanse Monza zijn eerste Ferrari-pole position op thuisterrein gereden. De Spaanse Ferrari-coureur was Max Verstappen en Charles Leclerc te snel af in de bloedstollend spannende kwalificatie. Sainz liet de Tifosi juichen, maar moest zelf twee keer vragen of hij wel echt de pole positie had: “Ja Carlos, je hebt echt pole position.”

Carlos Sainz Ferrari

"Eerlijk gezegd was het een behoorlijk intense kwalificatie ", begint Sainz direct na de kwalificatie bij GP2-kampioen Davide Valsecchi. "We gingen er alle drie gewoon voor. Ik wist dat ik tijd had in Ascari en Parabolica, en ik ging er gewoon voor. Ik had kippenvel toen ik over de streep kwam tot nu toe. Dit is het beste gevoel dat je kunt hebben"

"Morgen ga ik er alles aan doen om P1 vast te houden, een goede start te hebben en van daaruit verder te gaan. Ik ga alles geven, al is Max meestal sneller in racesimulaties."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS