Formule 1

Carlos Sainz uitgesloten van Ferrari-bijeenkomsten in aanloop naar aanstaande exit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juni 2024 07:00

Carlos Sainz Jr. heeft toegegeven dat hij 'simulatorsessies' en 'meetings' met betrekking tot Ferrari's auto voor 2025 heeft moeten missen, omdat zijn team overgaat op de ontwikkeling van een auto waarin hij niet zal rijden.

Carlos SainZ Ferrari F1


Nu Carlos Sainz voor 2025 wordt vervangen door Lewis Hamilton, zegt de Spaanse coureur dat hij begrijpt waarom Ferrari hem uitsluit van gesprekken over toekomstige technologie - en dat het niet erg 'slim' zou zijn als ze details zouden prijsgeven.

In de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk lachte Carlos Sainz toen hij een vraag beantwoordde over zijn betrokkenheid bij Ferrari's ontwikkeling voor 2025.

"Het is nu duidelijk dat ze me niet in de meetings van de auto van volgend jaar gaan zetten", zei hij. "Ik woon de simulatorsessies van de ontwikkeling van de auto van volgend jaar niet bij en ik woon de meetings over de auto van volgend jaar niet bij."

Dat betekent echter niet dat Sainz nergens meer bij is. "Ik woon elke simulatorsessie bij van de auto van dit jaar en de circuits van dit jaar, en ik woon elke vergadering bij van de auto van dit jaar en mogelijke voordelen of ontwikkelingen die naar de auto van dit jaar kunnen komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS