Formule 1

Carlos Sainz openhartig: "Het waren vreemde onderhandelingen met Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2020 05:17 • Print artikel

Slechts twee dagen had Ferrari nodig om Carlos Sainz definitief vast te leggen. Vorige week dinsdag werd het vertrek van Sebastian Vettel aangekondigd en twee dagen later werd de 25-jarige Spanjaard gepresenteerd. Sainz gaat komend jaar een duo vormen met Charles Leclerc en dat wordt de jongste Ferrari line-up in 50 jaar tijd. Voor de huidige McLaren-coureur voelde de contractbespreking raar aan.

Carlos Sainz


"Het zijn zeker speciale weken geweest", zegt Sainz in gesprek met het Italiaanse Sky Sports. "Om met een team te onderhandelen zonder elkaar echt te zien, was erg vreemd. Ik zat thuis met mijn vader en stond continu in contact met mijn manager. Uiteindelijk zijn we er allemaal tevreden uitgekomen."

Sainz zegt de gretigheid van de Spaanse fans te voelen dat ze hem graag nu al in Ferrari-rood zien, maar weet ook dat hij zich nu eerst op McLaren moet focussen. "Iedereen denkt al aan 2021, maar ik rij dit jaar nog voor McLaren. Ik wil het hele team bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan. Ik kan niet wachten om ze allemaal face to face te bedanken."

"Ik wil graag terug naar Woking en weer aan het werk", vervolgt Sainz. "Ik had gedacht dat sommige teamleden teleurgesteld zouden zijn, maar iedereen was blij voor me. Die steun wil ik terugbetalen op het circuit. In Spanje denken ze al aan Ferrari en 2021 en dat ik ga vechten voor podiums en overwinningen. Maar voor nu moet Ferrari even in de kast en mag ik alleen aan McLaren denken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS