Formule 1

Carlos Sainz schrok enorm tijdens herstart crash: "Dit had heel slecht af kunnen lopen"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 17:08 • Print artikel

Carlos Sainz was één van de vier slachtoffers van de grote crash bij de herstart van de Grand Prix van Toscane. Vooraan het veld reden de coureurs ineens langzamer, waardoor het veld als een soort harmonica in elkaar schoof. Achteraan zagen ze dit niet aankomen, met een grote crash tot gevolg. Naast Sainz was het ook einde race voor Kevin Magnussen, Nicholas Latifi en Antonio Giovinazzi.

Crash Carlos Sainz


De Spanjaard van McLaren was enorm geschrokken bij het incident en leek ook zijn hand te blesseren. "De coureurs dachten blijkbaar dat we weer aan het racen waren en ineens was dat niet meer het geval en ging iedereen op de rem. Op het moment dat ik dat door had, was het te laat en was er een grote crash", aldus Sainz voor de camera van Sky Sports F1.

"Hier moet zeker nog over nagesproken worden, want op dit rechte stuk zijn de snelheden erg, erg hoog", aldus Sainz. "Dit had een stuk slechter af kunnen lopen als iemand zijwaarts op de baan was gekomen en van de zijkant geramd zou zijn. Het geeft zeker geen goed gevoel als je met 280 km/uur ineens drie auto's voor je neus ziet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS