Formule 1

Charles Leclerc: "Jules Bianchi verdiende het Ferrari-stoeltje meer dan ik"

Uitgegeven door Bart • 24 april 2020 10:17

Charles Leclerc heeft aangegeven dat zijn vriend en mentor Jules Bianchi een stoeltje bij Ferrari had verdiend. De nu 22-jarige Monegask stormde door de kartsport met de steun van Bianchi die 8 jaar ouder was. Op het moment dat de huidige Ferrari-coureur de overstap naar de auto's maakte, had Bianchi de Formule 1 net bereikt. Als coureur van de Ferrari Driver Academy kreeg de Fransman een kans bij het team van Marussia. Een crash tijdens de Grand Prix van Japan in 2014 maakte een voortijdig einde aan zijn loopbaan. Negen maanden later overleed hij aan zijn verwondingen.

Jules Bianchi


Het was een grote klap voor Leclerc. "De vader van Jules en mijn vader grapten altijd dat wij dezelfde carričre's hadden", aldus de Ferrari-coureur in een persmoment. "Het gekke was dat altijd wanneer Jules een slecht weekend had, dan had ik dat ook. Daar maakten ze altijd grappen over. Onze carričres lijken ook wel veel om elkaar, omdat onze manager Nicolas Todt dezelfde route voor ons heeft uitgestippeld."

Vorige week zei Daniel Ricciardo dat Leclerc nu doet wat Bianchi ook voor elkaar had kunnen krijgen. Leclerc zelf schat zijn vriend zelfs hoger in. "Ik ben er zeker van dat Jules zich had laten gelden in de Formule 1. Er zat zeker meer in het vat. Die P9 in Monaco in een Marussia zegt veel over zijn talent. Hij had dat stoeltje in de F1 zeker verdiend. Misschien verdiende hij het Ferrari-stoeltje wel meer dan ik. Maar helaas liep het allemaal anders. Hij had wellicht meer laten zien dat ik nu doe. Jules was extreem getalenteerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS