Formule 1

Charles Leclerc blij met Ferrari-teambaas Vasseur: “Mensen krijgen vertrouwen van Fred”

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 augustus 2024 09:58

Er is de afgelopen jaren een boel veranderd bij het team van Ferrari. Na meerdere jaren van onrust met verschillende teambazen aan het roer en wisselvallige prestaties lijkt de rust wedergekeerd in Maranello. Charles Leclerc wijt dit aan het uitstekende leiderschap van Frederic Vasseur.

Charles Leclerc Frederic Vasseur


Vasseur is sinds anderhalf jaar teambaas bij de Scuderia. De Fransman probeert het team weer een kampioenschap te laten winnen, iets dat ze al bijna twintig jaar niet meer is gelukt. Daarbij is de stijl van Vasseur vrijer. Hij wil af van de angstcultuur en wil graag een open manier van werken stimuleren.

In gesprek met Motorsport.com geeft Charles Leclerc aan dat hij erg te spreken is over de manier waarom Vasseur leiding geeft aan de Scuderia: "Ik denk dat mensen nu meer verantwoordelijkheid dragen, dat ze op een betere plek staan om op honderd procent te kunnen functioneren. Ze krijgen echt het vertrouwen van Fred, en dat is een goede zaak. Fred is er altijd goed in geweest om mensen op hun sterkste positie neer te zetten, zodat ze zo goed mogelijk kunnen presteren. Dat is echt anders, het is een nieuwe benadering."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS