Formule 1

Charles Leclerc complimenteus over nieuwe teamgenoot Bearman: "Ollie heeft fantastisch werk geleverd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 maart 2024 20:33

JEDDAH – Charles Leclerc reed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië naar de tweede positie. In de eerste run in Q3 kwam hij bijna een seconde te kort, maar wist in de tweede run dichterbij polesitter Max Verstappen te komen. Leclerc praat na de kwalificatie vooral over de situatie binnen het team.

Charles Leclerc Oliver Bearman
Oliver Bearman na het behalen van de F2-pole position op donderdag

Carlos Sainz moet de activiteiten dit weekend missen vanwege een blindedarmontsteking en een daaraan volgende spoedoperatie. Formule 2-coureur Oliver Bearman vervangt de Spanjaard dit weekend en reed naar de elfde positie. Na de kwalificatie wordt Leclerc over de prestatie van zijn nieuwe teamgenoot: "Allereerst hoop ik dat Carlos snel terugkeert. Aan de andere kant heeft Ollie fantastisch werk geleverd. Met slechts één sessie in VT3 was hij meteen op snelheid en comfortabel met de auto, dus het is goed."

"Ik ben uiteraard blij voor hem. Het is een heel speciale dag en de eerste race in Ferrari, die slechts één sessie heeft gereden, is volgens mij nog specialer. Ik hoop dat we morgen allebei een geweldige race kunnen hebben en sterke punten kunnen scoren voor het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS