Formule 1

Charles Leclerc kansloos achter Max verstappen, maar: "Het is een tijdje geleden dat ik zo veel plezier had"

Hoewel ze niet met de overwinning aan de haal gingen, was het Monza-weekend één groot Ferrari-feestje! De fans gingen uit hun dak toen op vrijdag al bleek dat de Ferrari's gewoon vooraan rondreden en ze voor het podium vochten. Charles Leclerc bruiste nadat hij een vierde plaats voor Ferrari had behaald tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2023, terwijl teamgenoot Carlos Sainz marginaal vooraan eindigde op P3 na een boeiende strijd tussen de twee teamgenoten. Sainz wist Max Verstappen maar liefst 15 ronden van zich af te houden, voordat de Nederlander de leiding van de race overnam en aan de horizon verdween, waarbij hij opnieuw als eerste de zwart-wit geblokte vlag passeerde. Het was een opvallende prestatie van de beide Ferrari-coureurs Sainz en Leclerc, waarbij de eerste een zuurverdiende podiumplaats behaalde met P3, en de laatste op de vierde plaats eindigde, nadat hij in de laatste fase van de race alles had gegeven wat hij in zich had.



Afgezien van een overwinning op eigen bodem, onder de omstandigheden van de dominantie van Red Bull, was dit het best mogelijke resultaat voor Ferrari, dat ondanks hun snelheid nog steeds geen partij was voor Max Verstappen en Sergio Perez met hun oppermachtige Red Bull RB19. In het mediabericht van Ferrari over Monza blikte Leclerc terug op een geweldige racedag: "Het is een tijdje geleden dat ik zoveel plezier heb gehad in een race! De gevechten die we de hele tijd hadden waren geweldig, en Checo, Carlos en ik waren tegen het einde heel dicht bij elkaar, wat zorgde voor een spannend handjevol slotronden. We hadden wat vrije ruimte achter ons, dus ik heb er gewoon van genoten en tot het uiterste gepusht. Ik hoop dat de tifosi er net zoveel van hebben genoten als ik en ik wil ze hartelijk bedanken voor alle steun dit weekend", vervolgde de Monegask. "Ik hoop dat we nog meer van dit soort races zullen zien en ik kijk ernaar uit om terug te zijn in de baan in Singapore."







Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!