Formule 1

Charles Leclerc en Carlos Sainz over tekortkomingen Ferrari: "Op dit moment is onze grootste zwakte..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juli 2023 12:02

Scuderia Ferrari verlaat Hongarije met de zevende plaats van Charles Leclerc en de achtste plaats voor Carlos Sainz. Geen spectaculair resultaat, maar in ieder geval zijn er kostbare punten voor het F1-kampioenschap verzameld. Hoe kijken de twee Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz zelf terug op de altijd drukbezochte en warme GP van Hongarije?

GP Hongarije Ferrari P7 en P8 Foto 3 Carlos Sainz actie

Charles Leclerc: "Ik was best tevreden met mijn tempo in de eerste stint, omdat we de zaken heel goed onder controle hadden en gelijke tred hielden met de auto's voor ons. Toen verloren we tijd bij onze eerste pitstop, waardoor we op achterstand kwamen en ik moest pushen om wat posities terug te winnen. De penalty die we kregen na de tweede stop was nog iets dat het moeilijker maakte, dus al met al was het geen geweldige dag. Ik kijk uit naar Spa en hoop dat we daar de eerste seizoenshelft op een hoogtepunt kunnen afsluiten."

GP Hongarije Ferrari P7 en P8


Carlos Sainz: "We hadden een goede start, goed voor vijf plaatsen in de eerste ronde, en een zeer goede eerste stint met de Softs, waardoor we erin slaagden de levensduur van de banden te verlengen. Helaas, met de Hard-compound en langere stints voor de boeg, worstelden we met achteruitgang en hadden we niet het tempo van de koplopers, wat op dit moment onze grootste zwakte is. We hadden meer verwacht op dit circuit en we moeten kijken naar onze belangrijkste verbeterpunten."

GP Hongarije Ferrari P7 en P8 Foto 2

Nog één Grand Prix voor de zomerpauze. Het kampioenschap komt komend weekend opnieuw in actie, op het heel andere circuit van Spa-Francorchamps voor de Belgische Grand Prix, de laatste ronde voorafgaand aan de zomerstop.

GP Hongarije Ferrari P7 en P8 Foto 1



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS