Formule 1

"Charles Leclerc heeft in het team Sebastian Vettel politiek vermoord"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2020 11:59

Aan het einde van het jaar vertrekt Sebastian Vettel bij Ferrari. De Duitse Formule 1-coureur heeft daarmee de strijd van de groeiende rivaliteit met zijn teamgenoot Charles Leclerc verloren. Volgens oud-coureur Ralf Schumacher heeft de Monegask een politiek spel gespeeld, waarmee hij zijn leeftijd ver vooruit is.

Scuderia Ferrari F1

“Ik moet eerlijk zeggen dat Leclerc op die manier slimmer lijkt dan Sebastian”, aldus Schumacher tegenover Sky Deutschland. “Hij stond meteen op en zei ‘mijn fout’, wat beter klinkt als ‘ik was niet blij met de auto, dus ben ik blij dat ik op de baan bleef’. Hij is aardig, maar kan nog steeds met zijn ellebogen werken. In het team heeft hij Sebastian politiek vermoord. Hij is ongelofelijk volwassen voor zijn leeftijd.”

Overigens vindt de Duitser dat het nog geen tijd is om koppen te laten rollen bij het management van Ferrari, maar hij zegt wel dat ze rustig moeten blijven en dat dit de enige manier is op de Scuderia verder te krijgen. “Dit is echt een crash van historische proporties. Het is ongelofelijk”, reageert de voormalig F1-coureur. “Het kan niet zo door blijven gaan. Dingen moeten veranderen bij Ferrari. Ze gaan al jaren de verkeerde richting op. Men eist consequenties op managementniveau, maar ik denk dat het daar nog niet de tijd voor is. Het is niet logisch om dat midden in het seizoen te doen. Maar je moet het gaan uitzoeken. Het kan geen ‘ga zo maar door’ zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS