Formule 1

Charles Leclerc lijkt verklaring te hebben voor tegenvallende prestatie: "De auto reageerde niet op mijn gaspedaal"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 oktober 2022 11:01

Het team van Ferrari is dé grote verliezer van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Charles Leclerc leek erg snel voor het grootste gedeelte van de kwalificatie. Hij leek samen met Red Bull en Mercedes te strijden voor pole position, maar niets was minder waar. De Monegask moest genoegen nemen met een matige zevende tijd.

Charles Leclerc

Leclerc kwalificeerde zich dit seizoen nog niet zo slecht, los van straffen startte de Monegask ook nog niet zo laag op de grid. De stercoureur van Ferrari kon niet meekomen met de coureurs van Red Bull en Mercedes. De Ferrari-coureur werd zelfs verslagen door Valtteri Bottas, die zich op de zesde positie kwalificeerde. Leclerc was teleurgesteld en terneergeslagen.

De Monegask liet na afloop van de kwalificatie van zich horen: “We hadden een zware kwalificatie, verloren behoorlijk wat tijd op de rechte stukken en hadden geen geweldig gevoel wat betreft drivability.”

“We moeten de redenen hiervoor onderzoeken, zodat we onze concurrenten tijdens de race kunnen verslaan.”

Bij Sky Sport liet de vijfvoudig Grand Prix-winnaar weten wat precies het probleem was: “De auto reageerde niet op wat ik deed met mijn gaspedaal. We waren hierdoor langzaam. Nee, het had zeker niet te maken met de hoogte. Het is zeker weten iets anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS