Formule 1

Charles Leclerc recht de rug in 1000e race van Ferrari: "P5 overtreft alle verwachtingen"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2020 17:06 • Print artikel

Het jubilerende Ferrari zat de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. In Spa en in Monza kende de Scuderia twee dieptepunten in de rijke geschiedenis van het team. In het weekend van de 1000e Grand Prix zorgde Charles Leclerc voor een lichtpuntje door zich als vijfde te kwalificeren. "Ik ben hier heel blij mee, mijn rondje was erg goed", aldus de Monegask in Mugello voor de camera van Sky Sports F1.

Charles Leclerc


"Alles viel op zijn plaats en het rondje ging geweldig", zo keek Leclerc zelfvoldaan terug op Q3 van de kwalificatie, zeker omdat teamgenoot Sebastian Vettel niet verder kwam dan P14. "Deze vijfde plaats overtreft alle verwachtingen."

Ferrari en Leclerc konden een goed resultaat wel gebruiken. "Spa en Monza waren heel zwaar voor het hele team. Op circuits met weinig downforce is onze auto heel moeilijk te besturen. We krijgen de balans maar niet voor elkaar, maar op een circuit met medium downforce zoals Mugello lukt het ons wel op de auto goed af te stellen. De snelheid ontbreekt nog om voor pole mee te strijden, maar we hebben het maximale eruit gehaald. Puur omdat ik veel vertrouwen in de auto had."

P5 bij de start is mooi, maar Leclerc weet ook dat het in de race moet gebeuren. "De uitgangspositie is goed, maar veel teams om ons heen zijn sterk in de long runs. Dat hebben we in de trainingen wel gezien. We mogen ons nog niet rijk rekenen. Het zal lastig worden om de concurrentie achter me te houden, maar ik ga mijn best doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS