Formule 1

Christian Horner ontdekt geheim talent van Max Verstappen: �Heel goed in het lezen van de races�

Max Verstappen veroverde dit jaar zijn derde wereldtitel, won al zeventien Grands Prix en is ronduit onverslaanbaar. De Nederlander kan louter op complimenten rekenen voor zijn vorm. Hij wordt al met de grootheden uit de sport vergeleken en zelfs dat lijkt hem weinig te doen. Zijn teambaas Christian Horner ziet één groot talent dat Verstappen speciaal maakt. Volgens Horner kan de Limburgers de races goed lezen.



Verstappen won de meeste races dit jaar met een hele ruime voorsprong op zijn tegenstanders. Het valt Horner op dat Verstappen zijn concurrenten vaak aan het begin van de race dichtbij te laten komen om later een ruime voorsprong op te bouwen: "Iedereen managet zijn tempo in de race anders, maar ik denk dat Max wel heel goed is geworden in het lezen van de wedstrijd", begint Horner bij Motorsport.com. "Hij raakt niet in paniek als hij ziet dat iemand tijd van hem afsnoept in bijvoorbeeld de tweede sector. Dit komt doordat hij naar de lange termijn kijkt. Hij heeft gewoon het vertrouwen dat hij weet hoe het ervoor staat."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!