Formule 1

Christian Horner onthult nieuwe gedachten over Daniel Ricciardo's vertrek

Christian Horner geeft toe dat hij graag had gezien dat Daniel Ricciardo zijn verhaal bij Red Bull had kunnen afronden na zijn terugkeer in de Formule 1 in 2023.



Na zijn vertrek bij McLaren leek Ricciardo's carrière voorbij, totdat Red Bull hem een kans gaf als reservecoureur en later een zitje bij AlphaTauri. Horner vertelt in de F1 Nation podcast: "Ik had graag gezien dat hij het als een springplank zou gebruiken om terug te komen waar hij was, om het verhaal af te maken. Maar het mocht niet zo zijn."

Hoewel Ricciardo's prestaties niet voldoende waren voor een terugkeer naar het topteam, herinnert Horner zich ook zijn positieve invloed: "Hij voelde zich vereerd om Formule 1-coureur te zijn. Hij is een goede zanger, een goede muzikant en niet verlegen om iets te proberen."

Horner benadrukt Ricciardo's invloed op Max Verstappen: "Max heeft enorm veel van hem geleerd. Toen Max bij het team kwam, was hij erg jong, en ik denk dat Daniel een grote invloed had op Max door hem te leren het leven niet te serieus te nemen en van het moment te genieten."

"Hij is zo goed voor de camera. Hij is een natuurlijke entertainer en showman", aldus Horner. "Hij zal zeker ooit voor de camera staan, en ik weet zeker dat er een fascinerende documentaire of zoiets zal komen."