Formule 1

Christian Horners toelating technisch team Red Bull na geruchten over Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2024 18:32

Christian Horner heeft gezegd dat 'niets stilstaat' bij Red Bull, nu er geruchten de ronde doen over de toekomst van Adrian Newey.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Adrian Newey is de afgelopen 17 jaar een belangrijk boegbeeld geweest van het technische succes van Red Bull en heeft bijgedragen aan het ontwerp van al hun titelwinnende auto’s.

Er zijn geruchten dat Newey Red Bull mogelijk gaat verlaten voor het einde van zijn huidige contract. De Britse ingenieur heeft een contract tot eind 2025 en tekende vorig seizoen een nieuwe driejarige overeenkomst in Milton Keynes.

Verschillende prominente publicaties, waaronder de BBC, beweren dat ze hebben vernomen dat Newey Red Bull gaat verlaten - het officiële standpunt van het team is dat ‘Adrian een contract heeft tot ten minste het einde van 2025 en dat we niet weten dat hij bij een ander team gaat werken’.

Maar de specifieke formulering sluit niet uit dat Newey zich terugtrekt uit de F1 om zich te concentreren op zijn passieproject RB17, dat volgend seizoen in productie gaat, of dat hij een volledig sabbatical neemt uit de F1 voordat hij een terugkeer bij een concurrent overweegt.

Horner zei dat het Red Bull-team niet bang hoeft te zijn voor onrust binnen de technische gelederen. "We hebben altijd evolutie gehad in ons team, niets blijft stilstaan”, zei hij. "Niets blijft voor altijd stilstaan, maar we hebben een enorme continuïteit gehad. Paul Monaghan heeft de trofee opgehaald (in China) en is al 19 jaar bij ons.”

"We hebben altijd een grote stabiliteit gekend, maar tegelijkertijd zijn we doorgegaan met het ontwikkelen van groot talent binnen het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS