Formule 1

Christian Horner is in zijn nopjes: "Het hele weekend al snel in sector drie, dus onze eerste kans zal..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2020 07:24 • Print artikel

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Toscane op het circuit van Mugello naar de derde tijd. Alex Albon volgde op de vierde positie. In Mugello is het gat naar Mercedes een stuk kleiner. Nu moest Verstappen 3 tienden toegeven op polesitter Lewis Hamilton. Het team van Aston Martin Red Bull Racing ruikt kansen vanaf de tweede startrij. Teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met deze uitgangspositie.

Max Verstappen Red Bull

"Het is geweldig om beide rijders op de tweede startrij te hebben. Met een derde plaats voor Max in de kwalificatie en een vierde plaats voor Alex hebben we alles uit de auto gehaald. We zaten een paar tienden van Mercedes af, maar het was wel één van de spannendste sessies dit jaar en hopelijk kunnen we van hieruit een goede race rijden."

"Alex heeft een sterk weekend met zijn beste kwalificatieresultaat in de Formule 1 tot dusverre, wat hem vertrouwen zal geven voor de race. We zijn het hele weekend al snel in sector drie, dus onze eerste kans zal in de aanloop naar de eerste bocht zijn en daarna zullen we zien wat we kunnen doen."

"Het wordt interessant om te zien wat het warme weer voor effect zal hebben op de strategie (weerbericht F1 Mugello) en natuurlijk is er hier geen historische data dus je moet op elke situatie kunnen reageren. De coureurs genieten echt van dit circuit, het is een snelle ‘old school’ baan dus laten we hopen dat het een geweldige race oplevert."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS