Formule 1

Circuitdirecteur Imola: "Formule 1 zou Italiaanse triple-header moeten overwegen"

Uitgegeven door Bart • 25 juni 2020 16:10 • Print artikel

Het team van AlphaTauri testte woensdag op het circuit van Imola en het Italiaanse circuit hoopt dit jaar voor het eerst sinds 2006 terug te keren op de F1-kalender. Vanwege alle reisrestricties zou het wel eens zo kunnen zijn dat de Formule 1 niet weg kan uit Europa en daarom is de zoektocht naar extra circuits gestart. Hockenheim, Portimao, Mugello en Imola worden daarbij hardop genoemd. Het lijkt een strijd tussen Imola en Mugello te worden voor een tweede Grand Prix op Italiaanse bodem naast de race in Monza, maar volgens de circuitdirecteur van Imola kunnen er drie races in Italië worden georganiseerd.

Imola


"Vanwege de zware tijden voor de lokale economie proberen we de koningsklasse van de motorsport nog dit jaar terug naar Imola te halen", zegt Selvatico Estense in een interview met Autosport. "Imola is onderdeel van het DNA van de Formule 1. In mijn ogen zou een terugkeer niet meer dan logisch zijn en we voldoen aan alle criteria."

"Ik vind dat de Formule 1 een Italiaanse triple-header zou moeten overwegen. Samen met Monza en Mugello kan het een legendarisch drieluik worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS